Harry Koene

Mijn foto
Netherlands
Fietsfreak, mooi-weer fietser. Liefst bergop, maar op vlakke beter. Zelfbenoemd EPO-kenner

vrijdag 20 juli 2012

Maarten en het Oude Verslaggeven

Het was al niet veel soeps, maar na gisteren kan ik Maarten Ducrot niet meer serieus nemen. Maarten Ducrot is ex-wielrenner, commentator bij de NOS en oprichter van een geestig bedrijfje dat handelt in adviezen. Maarten introduceerde in 2007 het Nieuwe Wielrennen. Niemand weet precies wat dat is, maar het heeft iets met dopingvrij wielrennen te maken. Daarnaast wordt de term voor meerdere andere facetten gebruikt: aanvalslustig wielrennen, verdedigend wielrennen, minder ploegenspel, meer ploegenspel, enz enz.

Gisteren won Alejandro Valverde de etappe naar Peyragudes en ik zat op het puntje van mijn stoel. Valverde zat in de Kopgroep Van De Dag, demarreerde op de Col de Bales en hield dapper stand. Het veld achter hem werd versierd door twee ruziƫnde grassprieten. De dunste grasspriet wilde wel, maar mocht het gat niet dichtrijden van zijn chef. Hoofdgrasspriet Bradley was kennelijk bang dat het gat tussen hem en Froome in de laatste drie kilometer zo groot zou worden dat Froome de gele trui zou kunnen ruiken en zaterdag de tijdrit van zijn leven zou rijden. Valverde had op de streep 19 seconden over.

Voor Valverde was het een mooie dag. Hij kwam dit seizoen terug van een tweejarige schorsing in verband zijn betrokkenheid bij de zaak Fuentes. Hij hanteert de laatste regel van het Handboek voor Dopingzondaars, omdat de eerste vier geen redding boden: deny, deny, deny! Er zat niet veel anders op. Bloedzakken met DNA identiek aan dat van Valverde waren bij Fuentes aangetroffen. De zakken waren gecodeerd met 18.Valv en Piti, de naam van de Valverde's hond. "Toeval", zie Alejandro.

Ik geloof niet dat Valverde nu nog doping gebruikt. Hij domineert niet meer in de Ardense klassiekers en maakte in de afgelopen weken niet bijzonder veel indruk. Ik gun hem zijn overwinning. Coureurs verdienen een tweede kans als ze hun billen hebben gebrand en op de blaren hebben gezeten. Dat Valverde ons aller intellect beledigt door dope-gebruik te blijven ontkennen doet niet ter zake.

Maarten kirde toen Valverde demarreerde. Hij riep dat Alejandro bij winst in de etappe wraak zou hebben genomen op alles en iedereen.

????

Wraak?

Is Valverde een Nieuwe Wielrenner? Twijfelt Ducrot aan zijn schuld? Hoewel Ducrot reclame maakt voor het Nieuwe Adviseren (geen grap) is hij een schoolvoorbeeld van het Oude Verslaggeven.


1 opmerking:

  1. Maarten Ducrot, is van het soort Nieuwe Verslaggevers dat voornamelijk onzin uitkraamt, de ether lastig valt met termen als: 'de renners in de kopgroep moet nog even wennen aan elkaar', alsof ze voor het eerst elkaar zien! Ik vermoed nu dat hij eigenlijk sluikreclame maakt voor zijn eigen "Nieuwe Adviezen' bedrijfje tijdens de TV-uitzendingen.

    BeantwoordenVerwijderen